xylella_fastidiosa_bladXylella fastidiosa studiesessie op dinsdag 08 maart 2016.

Bart Ganne zorgt voor het actuele onderwerp én een spreker van formaat.

Johan Vanvaerenbergh* van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek in Merelbeke (ILVO) geeft een stand van zaken in het onderzoek naar de ‘ziekte van Pierce’ veroorzaakt door de bacterie Xylella fastidiosa.

In de link deelt Bart de verplichte basisinformatie die elke wijnbouwer over deze ziekte moet weten.

De ziekte van Pierce

Het praatcafé gaat deze keer door in het zaaltje naast de parking van de Carrefour Express, Koning Albertstraat 77 in Veldegem.

*Gastspreker Johan Van Vaerenbergh geeft ons op zijn eigen, boeiende en sterk wetenschappelijk onderbouwde manier antwoord op al onze vragen. Johan is als onderzoeker en hoofd van de afdeling bacteriologie binnen het ILVO, sterk betrokken bij het wereldwijd onderzoek en is dan ook een autoritiet binnen zijn vakgebied.