Foodpairing of de kunst van de gastronomische combinatie
Foodpairing is de combinatie van ingrediënten door onderzoek van het aroma- en smaakprofiel.
De interactie tussen die diverse aromatische profielen wordt in kaart gebracht en opgeslagen in een database.
Chefs en foodies gebruiken die informatie om nieuwe gerechten te creëren.
Passende wijnen vinden is een spannende opgave maar sommelier, hobbykok en foodie Bram Lemmens kent zijn weg in de wereld van aroma’s, smaken en texturen en deelt zijn kennis tijdens ons praatcafé.
Op deze avond maak je kennis met de pairing- en matchingprincipes volgens Peter Klosse en proef je van passende combinaties met geselecteerde Belgische wijnen.
Wanneer
Donderdag 1 December 2016 om 19u.00 gaan de deuren open en kun je bladeren in tijdschriften en boeken of keuvel je wat met vrienden en collega’s. De voordracht start stipt om 19u45
Plaats
Resto De Neerbeek, Meensesteenweg 391, 8501 Bissegem
Ingang en Parking achteraan via de ‘Rietput’ (tegenover Kerk Bissegem)
Kostprijs
15 euro (leden) – 25 euro (niet-leden en sympathisanten)
In de kostprijs zijn gerechtjes en geselecteerde wijnen inbegrepen
Bevestiging uw deelname via Doodle Link of neem een ticket op de website