
Spontane of geïnduceerde gisting
Het is pas sinds 1996 dat de DNA-sequentie van gist werd ontsluierd. Een primeur wereldwijd!
De functie van gist tijdens de alcoholische fermentatie, werd in 1857 door de beroemde Prof. Louis Pasteur in zijn essay “Mémoire sur la fermentation alcoolique” beschreven.
Tijdens ons 17de praatcafé gaan we op zoek naar de werking van gist en naar de invloed op de gekozen gist op het eindresultaat. Spontane of Geïnduceerde Gisting, that’s the question!?
Herman Faes, Dr.Sc., docent Bio-Organische Chemie aan de Hogeschool Leuven, UCCL-onderzoeker en gastdocent, initiator ‘Coöperatief Wijnlabo Hageland-Lubbeek’, auteur ‘Wijnbouwgids van rank tot wijn’, adviesverlener én wijngaardenier in Alentejo, spreekt over spontane én geïnduceerde gisting.
Met de bio-beweging en de aandacht voor biologische en natuurlijke wijnen is dit een zeer actuele topic!
Praktische Informatie
Donderdag 1 februari vanaf 18u.30 bent u welkom in Zaal De Tuimelaar (achterzijde zwembad) – Beernemstraat 14 – 8750 Wingene. U kunt wat bijlezen in tijdschriften en boeken, keuvelen met vrienden en collega’s of genieten van een verfrissing
De presentatie start stipt om 19:15!
Deelname
€ 5 voor leden – € 25 euro voor niet-leden en sympathisanten
Bevestig uw aanwezigheid via https://doodle.com/poll/vbu5kq35kfhkk7i8