Meten is weten! Je kan zelf aan de slag met refractometer en Jodit/Jodat maar een laboanalyse blijft de beste mogelijkheid om nauwkeurige resultaten te krijgen.
WOW en vele leden werken met het Institut Viti-Vinocole (IVV) in Remich om wijn en most te analyseren.
Welke parameters hebben we nodig en wat doen we ermee?
We bespreken de standaard parameters aan de hand van een concreet voorbeeld. Kostprijs en praktische aspecten worden belicht. De mogelijkheid van een gegroepeerde zending komt aan bod.
We onderzoeken de relatie tussen pH en sulfiet gedurende de vinificatie en illustreren dit met een praktisch en concreet uitgewerkt voorbeeld hoe je moet omgaan met sulfiet in wijn en most.
Meet en weet!
Wie wil kan zijn eigen mosten, gistende mosten of wijnen meebrengen. Een klein volume in een vol en afgesloten recipiënt volstaat.
We meten samen de pH en gaan we na hoeveel het vrij sulfiet minimaal moet bedragen gedurende de opvoeding van de wijn. Een kleine hoeveelheid volstaat.
Schrijf je nu in! Neem een ticket of registreer met Doodle