Deze website gebuikt cookies. Door verder te gaan op deze website verklaart u zich akkoord met ons beleid inzake het gebruik van cookies.
That's OKLearn moreWe kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.
Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.
Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.
We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.
We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt
Google Webfont Instellingen:
Google Maps Instellingen:
Google reCaptcha instellingen:
Vimeo en Youtube video's insluiten:
U kunt meer lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze Privacybeleid-pagina.
Privacybeleid
Studiedag PC Fruit – Druiventeelt
PC Fruit volgt de specifieke problematiek van de druiventeelt van zeer nabij.
PCFruit Studieavond Druiventeelt op 29 juni 2016
Bloed inspireert wijn – Technologie in dienst van de wijnmaker
Meten is weten en twee keer meten, een keer zagen.
Wijsheid op de bouwwerf en ook in de wijnkelder. Ongeveer en geschat zijn woorden waar een wijnmaker huiverachtig tegenover staat.
Hoeveel, wat en wanneer zijn belangrijk als het op kwaliteit aankomt.
Meten in labo’s kent iedereen. Ook toestellen die de verschillende parameters bepalen zijn nu al op de markt. Het blijft een dure investering.
In Bordeaux, wijnregio bij uitstek, zijn enkele studenten op het idee gekomen om een toestel dat bloedwaarden kan bepalen, om te bouwen om wijnparameters te meten. Voor een “lage” prijs.
Benieuwd of dit innovatief en nobel idee ook de commerciële kaap kan ronden.
Lees het volledige artikel op de website van Decanter.
Bron: From Blood to Wine – Innovation in technology aimed to assist winemakers – Decanter
Mijn gifvrije tuin
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil het gebruik van schadelijke stoffen in privé tuinen omlaag. Uit onderzoek blijkt dat heel wat van de meest schadelijke producten daar in de bodem verdwijnen.
De professionele wereld kent sinds kort de fytolicentie en de toepassing van de regels volgens een geïntegreerd bestrijdingsplan (IPM).
De wereld van liefhebbers en hobbyisten moet nu ook aansluiting vinden bij de beheersprincipes van respect voor de gezondheid van de natuur en van de mens.
Bekijk het op de VMM website
Website VMM – Mijn gifvrije tuin
Malo of Lacto?
De malolactische omzetting blijft een zeer bijzonder en boeiend proces waar aroma en smaak meer invloed van ondergaan dan soms gedacht.
Een mooi artikel van de Guild of Sommeliers.
https://www.guildsomm.com/stay_current/features/b/jamie_goode/posts/the-history-and-science-of-malolactic-fermentation
Antwerpen wil wereldkampioenschap voor sommeliers organiseren
Het ideale moment om de absolute wereldtop van de Sommeliers kennis te laten maken met de wijnen van Belgische bodem.
2019 laat nog even tijd om iets bijzonders te bedenken en te maken.
Bron: Antwerpen wil wereldkampioenschap voor sommeliers organiseren
7de Praatcafé – Oenobrands – De magie van Gist
“Flute” afgefloten
Champagnehuis Krug is zeer gereputeerd als het over kwaliteit gaat. Zij zijn er van overtuigd dat rijke, complexe schuimwijnen hun aroma’s beter tonen in een ruim tulpvormig glas dan in een lang fluitglas.
Een idee dat navolging krijgt in de wijde wijnwereld. Champagne zet nog steeds de bakens als het over schuimwijn en traditionele methode gaat.
En de Belgen? Die blijven bij de grootste Champagne en schuimwijn drinkers, maar nu wel uit andere glazen.
A votre santé!
Bron: Krug plans next move to ‘kill the flute’ – Decanter
Wijngaardfeesten in de Westhoek
Inagro lanceert app die assisteert bij gewasbescherming
Bron: Inagro lanceert app die assisteert bij gewasbescherming
België produceert meer dan 1 miljoen liter wijn
Dit gaat de goede richting uit. En daar komen er in de komende jaren nog wel wat hectare wijngaard bij. Nietwaar beste WOW-leden?
Bron: België produceert meer dan 1 miljoen liter wijn